KEUZEMANAGER
bedrijventerreinen
...INDEVENTER!

Open informatiestad

Deventer telt opmerkelijk veel advies- en ingenieursbureaus, ict-, internet- en contentbedrijven en hieraan gerelateerde HBO-opleidingen op Hogeschool Saxion. Deze informatie-industrie is tegenwoordig de snelst groeiende sector van Deventer en goed voor 21% van de banen. Dat is geen toeval: informatie is al eeuwen een handelsmerk van Deventer. Vanaf de eerste uitgevers, drukkerijen en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, tot en met de boekenmarkt en het bibliotheek-innovatielab van nu.

Kennisboulevard

Tauw, Witteveen+Bos, Goudappel Coffeng. Nergens in Nederland vindt u zoveel vooraanstaande ingenieursbureaus binnen een paar vierkante kilometer. Voeg daarbij de HBO-opleidingen van Saxion Hogeschool en het regionale opleidingencentrum Aventus dan vormen deze bedrijven en opleidingsinstituten samen een kennisboulevard, die menig grotere stad jaloers maakt.


Deventer woon- en werkklimaat

Deventer is een schitterende gemeente om in te wonen en te werken. Het Hanzeverleden, de Bourgondische inslag, de oostelijke werkmentaliteit en klantvriendelijkheid, het veelzijdige culturele (erfgoed) aanbod, de landgoederen, de goede faciliteiten - in de breedste zin van het woord - maken de stad en omliggende dorpen een plezier in te wonen en te werken.


Een stad zonder ondernemers is als een boek zonder omslag. Deventer onderneemt. In alle branches. Van maakindustrie tot logistiek. Van ICT tot adviesbureaus. Het bedrijfsleven is goed georganiseerd. De gemeente draagt een steentje bij en stimuleert en faciliteert ondernemerschap. Op zoek naar extra werknemers? Onze hogeschool en de TechniCampus zorgen voor jong en goed opgeleid talent. Wees slim: onderneem én geniet in Deventer.


Pal aan de A1, gelegen aan de IJssel, met uitstekende treinverbindingen en op een uur reisafstand van andere economische centra is het een perfecte vestigingsplek. Voor bedrijven en nieuwe bewoners.

DEVENTER open informatiestad
img

Westfalen medical

medische gassen

img

AkzoNobel

Research lab

img

Witteveen+Bos

ingenieursburo

img

Agrovison

software agrisector

img

Saxion

hogeschool

img

Topicus software

zorg-fi nance-onderwijs

img

Tauw

ingenieursburo

img

GoudappelCoffeng

adviseurs mobiliteit

img

Kluwer

rechtswetenschappen

img

van Lente

technische automatisering

img

TechniCampus

mbo

img

GD

Gezondheidsdienst
voor dieren

img

Bosch / Nefit

verwarmingstechniek

img

BykCera

chemie

img

Paranthion

internet applicaties / ict

img

CRV

veestapelmanagement

img

Aventus

regionale opleidingscentrum

img

Al-West

Agrolab